Flyaflysning

Har du oplevet at dit fly er blevet aflyst inden flyafgang, så har du ret til at modtage op til 4500,- i kompensation! Klik på knappen nedenfor, og udfyld skemaet. Det er uforpligtende og koster kun noget medmindre du vinder sagen!

Udregn kompensation

No cure, no pay

Du betaler ikke noget, medmindre du får kompensation. Der er altså intet at miste, udover de 5 minutter det tager at lave ansøgningen.

Høj udbetaling

Flyselskaberne taber 98% af alle sagerne der bliver kørt i mod dem. Det betyder altså at du har stor chance for at få medhold i sagen.

Hurtig oprettelse

Det tager maks. 3 minutter at oprette sin sag i systemet. Herefter kan du læne dig tilbage og lade andre gøre arbejdet.

Flyaflysning

Har du oplevet at blive forhindret i at flyve til din destination, på grund af en flyaflysning? Så er der som regel penge at hente. Der er dog en række kriterier som skal være opfyldt, før at du kan få en eventuel kompensation. Disse kriterier vil vi her på siden guide dig igennem.

Hvis du ikke ønsker at stå for sagen selv, kan du med fordel klikke på nedenstående link, hvor du kan beregne din kompensation, samt få et professionelt firma til at køre sagen for dig. Firmaer der beskæftiger sig udelukkende med fly kompensation, arbejder ofte ud fra en no cure no pay ordning, hvilket betyder at du ikke skal betale noget, medmindre du vinder sagen. Her vil betalingen ligge på omkring 30% af det vundne beløb. Derudover har disse firmaer en vis autoritet, og flyselskaberne er derfor mere tilbøjelige til ikke at tage sagen hele vejen til retten, da de ved at de nok ikke kommer uden om kompensationen.

Beregn og få din kompensation

Hvor meget får man i kompensation ved en flyaflysning?

Hvor meget flyselskabet skal betale i kompensation, afhænger af hvor lang tid du er blevet forsinket. Forsinkelsen udregnes ud fra det planlagte landingstidpunkt på slutdestinationen og det faktuelle sluttidspunkt. Vær opmærksom på at nogle flyselskaber beregner tidspunktet for landing efter hvornår flyet står solidt på jorden. Dette er dog ikke lovligt i EU. Her er et fly først landet, når passagerene får tilladelse til at forlade flyet. Derudover spiller det en afgørende rolle, hvor du rejser fra og til. Det er altså ikke uden betydning, både for kompensationens størrelse, samt hvor lang ventetiden har været, om der var tale om en flyvning fra EU til EU, eller uden for EU. Se pristabellen neden for, eller klik på knappen, for at udregne din kompensation.

Kompensation ved flyvning ind eller ud af EU

AfstandVentetid: 2-4 timerVentetid: over 4 timer
< 1500 km930,-1860,-
1500 – 3500 km1490,-2980,-
> 3500 km2235,-4470,-

Kompensation inden for EU

AfstandVentetid: 2-4 timerVentetid: over 4 timer
< 1500 km930,-1860,-
1500 – 3500 km1490,-2980,-
> 3500 km1490,-2980,-

Der er altså forskellige satser alt efter, hvor lang ventetid du har haft, samt hvor lang flyvningen var, og om det var inden for EUs grænser.

Andre grunde til kompensation

Hvis flyet du skulle med blev aflyst, og du derfor skal vente på en anden afgang, har du ret til følgende i mens du venter på dit næste fly. Hvis du skal vente i mere end to timer har du ret til:

  • Gratis måltid
  • Gratis forfriskninger
  • Gratis telefonopkald

Hvis du skal vente mere end 5 timer, har du ret til:

  • Gratis overnatning, hvis der er behov for dette
  • Gratis lufthavnstransport

Udbetaling af kompensation

Med så store firmaer kan man godt frygte at de er lang tid om at udbetale kompensationen, og at de vil gøre alt for at slippe for at give en erstatning. Det er også tildels rigtigt. SAS og Norwegian, er blandt dem som er gode til at erkende at en erstatning er berettiget, hvor i mod flyselskaber som Primera Air, oftest prøver at slippe uden om. Her kommer diverse fly kompensation firmaer ind i billedet. Det kan godt tage lang tid for flyselskabet, før de udbetaler erstatningen, hvis du anmoder om en erstatning som civil. Fly kompensation firmaerne, har ofte kontaktpersoner ved det enkelte flyselskab, så de kan fremskynde betalingsprocessen en smule. Derudover ved flyselskaberne, at hvis der kommer et erstatningskrav via en af de firmaer, som tidligere har vundet sager i mod dem, at de med stor sandsynlighed ikke kan slippe uden om at betale kompensationen. Dette sikrer dig en hurtigere og billigere process, i forhold til hvis du selv skal stå for det hele.

Mistet flyforbindelse på grund af aflysning

Er du kommet for sent til en transit, og dermed ikke nåede dit fly til slutdestinationen, så er der også penge at hente! Flyselskabet har her pligt til at sørge for at du kommer frem til slutdestinationen uden at skulle betale ekstra. Der er dog mange som ikke er klar over denne regel, men i disse tilfælde kan du altså også få kompensation bagudrettet, så længe det ikke er mere end 3 år siden at du oplevede dette.

Svartid på klage

Der er desværre mange flyselskaber som ikke overholder svar tiderne, når de modtager en klage. Reglen er at flyselskabet skal have en rimelig tidsperiode til at besvare anmodningen. Dette kan tage alt lige fra et par dage til 8 uger, før de svarer på din anmodning. De fleste sager afsluttes dog inden for et par uger.

Sagen slutter dog ikke her. Flyselskabet skal nemlig godkende dit krav, eller sende et modsvar. Her er det en stor fordel at alliere sig med nogle der har prøvet det før, da det som oftest vil resultere i en hurtigere process, med større kompensation. Klik på linket nedenfor, og beregn hvor meget kompensation du er berettiget til.

Beregn og få din kompensation

Sidst opdateret